sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Tarjoiluita ristiäisiin
















Leipomuksia ystäväperheen pienen pojan ristiäsiin!

Savulohi-juustokakun, mustikka-valkosuklaamuffinsseja ja jugurttikakun leivoin pienen suloistakin suloisemman pojan ristiäisiin.

Välillä pääsen auttamaan lähipiirin juhlissa leipomuksillani :). Tällä kertaa pääsin mukaan tekemään osan ristiäistarjouluista. Tutuilla "aina onnistuu" resepteillä leivoin.

Mustikka-valkosuklaamuffinssien reseptin löydät täältä: http://stylebytiinamaria.blogspot.fi/2016/06/vadelma-valkosuklaamuffinssit.html
(vadelmien tilalla käytin mustikkaa).

Onneksi tein viikolla yhden "testimuffinssin" johon testasin jalkakoristetta - voiko laittaa etukäteen jo koristeet vai vasta juuri ennen tarjoiluja. Onneksi testasin! Olisi muuten mennyt pilalle, eli nuo jalkakoristeet sulavat kokonaan kermavaahdon päälle. Eli vasta ennen tarjoilua kermavaahdon päälle jos joskus käytät niitä!!



Lohi-juustokakun tein seuraavalla reseptillä (tuplana)!

Lohi-juustokakku

Pohja:
150g hapankorppuja
75g voita sulatettuna
3/4 dl vettä

Täyte:
4 kpl liivatelehtiä
350g kylmäsavustettua kirjolohta
1 kpl punasipuli
tuoretta tilliä reilusti (yksi ruukku menee helposti)
2 1/2 dl kasvisrasvasekoitetta (esim. vaahtoutuva Flora vispi)
400 g tuorejuustoa (ruohosipuli)
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl sitruunamehua

Tee näin:
Murskaa hapankorput ja lisää vesi niin murskautuu helpommin. Kun hapankorput ovat pieninä muruina lisää sulatettu voi ja painele seos irtopohjavuokaan (laita alle leivinpaperi). Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kasvisrasvasekoite. Pilko kala ja sipuli pieneksi. Liota liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun ja sekoita se tuorejuustoon, lisää kala, tilli, punasipuli, mustapippuri ja viimeisenä kasvisrasvasekoite. Sekoita kaikki keskenään ja kaada vuokaan. Anna jähmettyä seuraavaan päivään. (Koriste haluamillasi koristeilla.)


Jugurttikakun reseptin lisään myöhemmin :)!!


Rauhallista sunnuntaita!



Tiinamaria









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti