lauantai 29. lokakuuta 2016

Mangojuustokakku













Tämä viikko on ollut varsinainen kakkuviikko :).

Mutta jos joku vielä kaipaa Halloweeniksi kakkureseptiä niin tässä olisi mangojuustokakun herkullinen resepti :).

Saan monesti kyselyitä miten saan hyydykekakuista niin sileitä?

Aina samaa toistan:

Ä l ä    k ä y t ä    l e i v i n p a p e r i a    v u u a n    s i s ä p u o l e l l a !!!

Mutta jos siitä huolimatta tulisi ryppy reunaan (meinasin kirjottaa rakkauteen :D) niin veitsen terällä toisella kädellä kun pitää kakun reunalla ja toisella pyörittää kakkua niin johan on sileä ;).
Kunhan EI ole käyttänyt sitä leivinpaperia siellä reunalla!! Ehkä joku saa niinkin sileitä reunoja - mä en saa ;).


Eli kuten kuvista näkyy oli mulla ihan perus irtopohjavuoka käytössä ja reunoilla ei mitään :).
Ennen vuuan irrottamista käyn ohuella terävällä veitsellä läpi tuon kiilteen ja avaan hitaasti vuuan jotta se ei halkea!

Nyt reseptiin :)


Mangojuustokakku:

Pohja:
1/2 pkt Digestive keksejä
100g voita (sulatettuna)

Täyte:
6 liivatelehteä
1/2 dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena (n.250/400g)
300g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua (puristettua)
4 dl kuohukermaa

Päälle:
3dl mangososetta
4 liivatetta

Koristeeksi: marjoja / suklaata / kermapursokkeita  jne.


Tee näin:
Sekoita sulanut voi ja murskatut keksit yhteen ja painele ne vuuan pohjalle. Tässä kohtaa voi käyttää leivinpaperia ja suosittelenkin sitä ;). Eli pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi!
Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.

Liuota liivatelehtiä n. 10 minuuttia, Kuumenna mangolientä kiehuvaksi. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne kuumaan mangoliemeen. Kaada ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Lisää joukkoon soseutettu mango, sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossaan. Yhdistä kermavaahto ja juustomangoseos varovasti käännellen. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita se jääkaappiin hetkeksi.

Liota päällisen liivatteet kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Kuumenna mangosotetta n. 1/2 dl mikrossa ja puristele liivatteet kuuman soseen joukkoon. Sekoita kuuma sose muun soseen kanssa ja kaada se kakun päälle. Anna jähmettyä seuraavaan päivään!
Koristele vasta seuraavana päivänä ennen tarjoilua!


Kuvan kakku oli tehty 1 1/2 reseptistä :)


Nyt ihanaa iltaa :)



Tiinamaria



6 kommenttia:

  1. Ihanaa!
    Kerrankin kakku, johon löydän kaikki tarvikkeet myös Amerikan kaupan hyllyltä. Menee kokeiluun. Kiitos Tiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, oleppa hyvä <3 :). Toivottavasti kakku maistuu :)

      Poista
  2. Tyhmä kysymys mutta miten saat siirrettyä kakun pois vuoasta vai tarjoatko niin että pohja alla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan tyhmä kysymys :). Aina olen saanut ehjänä siirrettyä kakkulautaselle :). Siinä samassa sitten otan leivinpaperin pois alta vielä. Kun siirtää suoraan jääkaapista niin pohja on sen verran kova kun on kylmä, mutta nopea ja varovainen siinä saa olla kyllä :). Toki kakun voi tehdä suoraan kakkulautasellekkin, käyttää vain reunoja tässä tapauksessa ja keksipohja suoraan kakkulautaselle :).

      Poista
  3. Minkä kokoista vuokaa tässä on käytetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Voi, olen unohtanut kirjoittaa vuuan koon tekstiin. Valitettavasti meillä ei enää tuota vuokaa ole jotta voisin mitata sen, mutta sanoisin että se on ollut 22-24cm vuoka kun 21cm vuoka löytyy kotoota ja tiedän että tuo vaaleanpunainen vuoka oli isompi. Olin tehnyt 1,5 kertaisen ohjeen tuohon kuvien kakkuun. Eli voit tehdä sen kyllä pienempään vuokaan yksinkertaisena :). Yst. Tiina

      Poista